Amiért megéri itthon maradni
2017. május 05. írta: Szabadnapos Szakács

Amiért megéri itthon maradni

Az utóbbi pár napban kicsit eltűntem a térképről, de ha belegondolunk, hogy Szabadnapos Szakács néven írok, akkor ez teljességgel megbocsátható, legalábbis az álmatlan éjszakákon ezzel nyugtatom magam. Mint már sokan tudjátok, az első itthoni terv nem jött össze, ezért a csalódottságtól vezérelve vissza akartam költözni külföldre és tovább folytatni a kalandos tanulást. Alig száradt meg a virtuális tinta, már csörgött is a telefonom. Kiderült, hogy van még remény a magyar vendéglátásban és lehet, hogy végre tényleg haza költözhetek.18318337_1742153089144861_355755848_o.jpg

A telefon túlvégén az a Kovács Feri volt, akivel már többször is készítettem interjút az étterméről, a Kemencés Pizzáról. A szemfülesek a napokban már láthattak is fotót arról, ahogy ott dolgozom, és higgyétek el nem véletlen. A sors úgy hozta, hogy miután ő is olvasta blogot felhívott: "Ati, stop! Gyere ki hozzánk, hallgass meg minket!" Úgyhogy nem sokára már Rákospalotán hallgattam Feriék elképzelését, valamint azt, hogy nekem milyen szerepet szánnának benne. Aki olasz pizzát akar enni Budapesten, az már úgyis ismeri őket, a többieknek pedig itt van egy kis bemutatás: a most már Dining Guide díjas Kemencés Pizza 11 hónapos nyitva tartást követően úgy döntött, szétnéz a belvárosban és a családias kis rákospalotai pizzázó kipróbál valami újat. Nagyobb kapacitással és nagyobb vendégtérrel nyit a hazai vendégek és a turisták felé. A nagyobb üzlethez természetesen nagyobb munkaerőre is szükség van és egy konyhafőnökre. Itt jöttem én a képbe. Feriék úgy gondolják, hogy a mentalitásommal és a tapasztalatommal az együttműködésünk gyümölcsöző lehet.14697205_1496063167087189_1962983392_o.jpg

És ha már a nagyobb terveknél és álmoknál tartunk: keresünk olyan fiatal pizzaszakácsokat, akik már magabiztosan dolgoznak 48 órás, pihekönnyű pizzatésztákkal, azokat könnyedén, szigorúan kézzel a kívánt méretre nyújtják (fémforma, nyújtófa és egyéb kreatív hókuszpók nélkül!) és akár még fatüzelésű kemencével, másfél perces sütési idővel is van tapasztalatuk. Ezenfelül még az elvárások közt szerepel mind a motiváltság, az alázat és a munkabírás. Nem rejtjük véka alá: a munka nehéz lesz, főleg kezdetben, de mindenképp olyan közeg, és olyan cél, amiért érdemes lesz csinálni!18033487_460417334300639_6762733098497634865_n.jpg

Summa summarum: a Kemencés Pizzától olyan ajánlatot kaptam, amiben kiélhetem magam és a tapasztalataimat is kamatoztathatom rendesen. Tehát hamarosan mind a Kemencés Pizzát, mind engem megtaláltok a belvárosban. Talán többetekben is felmerül, hogy Gordon Ramsay és más fine dining konyhák után, miért pont pizza. De a megoldás egyszerű. A főzésnek egy ága a fine dining, és egy másik ága a street food. Nem jobb, az egyik a másiknál, körtét almával ugyebár nem hasonlítunk össze. A street food kategóriában pedig sokkal szélesebb réteget ismertethetek meg a minőségi étkezéssel, mintha a fine diningban egy igazán szűk rétegnek bűvészkednék. A főzés nekem a vendégről szól, tehát Rólatok!

A bejegyzés trackback címe:

http://egyszakacsnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr812469147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.