Körtés-túrós-karamellás pite
2015. szeptember 12. írta: Sütik Birodalma

Körtés-túrós-karamellás pite

Sütik Birodalma

 

Remélem még nem unjátok a karamellt, mert még nagyon sok karamellás süteményem van, ugyanis én rajongok érte!:)

 

Hozzávalók(26 cm-es tortaforma):

Tészta:

  • 300 g liszt
  • 150 g hideg teavaj
  • 60 g cukor
  • 1 tojás

 

 

Töltelék:

  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 90 g cukor
  • 250 g túró
  • baracklekvár
  • 3-4 érett körte

 

 

Tetejére:

  • cukor
  • habtejszín

 

 

Elkészítés:

  1. A lisztbe morzsoljuk bele a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojást. 
  2. Gyúrjuk össze, majd folpackba csomagolva félórára rakjuk a hűtőbe.
  3. A tésztát nyújtsuk ki, majd helyezzük bele a sütőpapírral bélelt tortaformába. Ha szükséges a szélét vágjuk egyenesre.
  4. A pudingporból, cukorból és a tejből főzzünk pudingot, majd hűtsük langyosra.
  5. A langyos pudingba a túrót botmixerrel keverjük össze. 
  6. Egyenletesen oszlassuk el a túrókrémet a tésztán.
  7. Kenjük meg a túró tetejét baracklekvárral.
  8. A körtét daraboljuk fel, majd helyezzük a tésztára.
  9. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 35 percig.
  10. Amíg sül, készítsük el a karamellt.
  11. A cukrot karamellizáljuk meg, majd adjuk hozzá a tejszínt és olvasszuk fel benne a karamellt, hogy folyós legyen.
  12. A megsült tészta, tetejére csurgassuk a karamellt és egyenletesen oszlassuk el rajta.

 

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Sütési idő: 35 perc
Sütési hőfok: 180°C
Nehézség: könnyű

Jó étvágyat hozzá!:)

 

Még több receptért látogasd meg a Sütik Birodalmát, valamint ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb receptekről, akkor kövess Facebook-on is! Folyamatosan bővülő YouTube csatornámról se feledkezz meg!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszakacsnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr877781888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.