Málnás sajttorta
2015. június 17. írta: Sütik Birodalma

Málnás sajttorta

Sütik Birodalma

dsc_1060a.JPG

A videóért, amelyben bemutatom a díszítést, kattintsatok ide.

 

Nálunk ez a torta örök kedvenc! Számtalanszor megsütöttem már, számos különböző díszítéssel. A legújabb a magyar népmesés sajttorta, amelyről videó is készült.

 

Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):

Keksz:

  •  365 g zabkeksz (Győri Édes)
  • 70 g olvasztott vaj (én teavajat tettem bele)

 

Sajtkrém:

  • 750 g Philadelphia natúr krémsajt (6 db 125 g)
  • 250 g cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 3 tojás

 

Málna:

  • 75 g málna
  • 1,5 ek cukor



Elkészítés:

  1. A zabkekszet aprítsuk morzsává és adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd kavarjuk homogénre, és nyomkodjuk bele a tortaformába.
  2. 180 °C-on 10 percig süssük elő.
  3. A krémsajthoz adjuk hozzá a cukrot és a van.aromát, majd habverővel habosítsuk kb félpercig.
  4. A krém közepébe üssünk egy tojást és a habverővel keverjük addig, amíg homogén nem lesz.
  5. Ugyanígy járjunk el a másik két tojással.
  6. Ha kihűlt a kekszalap, öntsük rá a krémet.
  7. Óvatosan üssük a munkalaphoz a tortaformát, és a feljövő buborékokat szúrjuk ki egy fogpiszkálóval.
  8. A málnát főzzük össze a cukorral. Ha kész egy szűrőn passzírozzuk át.
  9. A krém tetejét málnával pöttyözzük be és egy fogpiszkálóval húzzuk szét.
  10. Az alját és az oldalát 4-5 rétegben burkoljuk alufóliával. Ahol van a széle az alufóliának, ott kössük meg egy madzaggal, hogy a víz ne folyjon be.
  11. Forraljunk vizet, majd egy nagyobb tepsibe öntsük bele. (Nem kell sokat beleönteni, kb 0,5l!!)
  12. Majd helyezzük bele a sajttortánkat.
  13. Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 65 percig, 30 perc elteltével a tetejét fedjük be alufóliával és így süssük tovább.
  14. Hagyjuk kihűlni és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  15. Másnap a maradék málnával tálalva fogyasszuk.

 

Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 10 perc és 65 perc
Sütési hőfok: 180°C majd 165°C

dsc_1738ablog.JPG

Jó étvágyat hozzá!:)

Még több receptért látogasd meg a Sütik Birodalmát, valamint ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb receptekről, akkor kövess Facebook-on is! Folyamatosan bővülő YouTube csatornámról se feledkezz meg!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszakacsnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr417551498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása