A videóért, amelyben bemutatom a díszítést, kattintsatok ide.
Nálunk ez a torta örök kedvenc! Számtalanszor megsütöttem már, számos különböző díszítéssel. A legújabb a magyar népmesés sajttorta, amelyről videó is készült.
Hozzávalók (26 cm-es tortaformához):
Keksz:
- 365 g zabkeksz (Győri Édes)
- 70 g olvasztott vaj (én teavajat tettem bele)
Sajtkrém:
- 750 g Philadelphia natúr krémsajt (6 db 125 g)
- 250 g cukor
- 1 tk vanília aroma
- 3 tojás
Málna:
- 75 g málna
- 1,5 ek cukor
Elkészítés:
- A zabkekszet aprítsuk morzsává és adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd kavarjuk homogénre, és nyomkodjuk bele a tortaformába.
- 180 °C-on 10 percig süssük elő.
- A krémsajthoz adjuk hozzá a cukrot és a van.aromát, majd habverővel habosítsuk kb félpercig.
- A krém közepébe üssünk egy tojást és a habverővel keverjük addig, amíg homogén nem lesz.
- Ugyanígy járjunk el a másik két tojással.
- Ha kihűlt a kekszalap, öntsük rá a krémet.
- Óvatosan üssük a munkalaphoz a tortaformát, és a feljövő buborékokat szúrjuk ki egy fogpiszkálóval.
- A málnát főzzük össze a cukorral. Ha kész egy szűrőn passzírozzuk át.
- A krém tetejét málnával pöttyözzük be és egy fogpiszkálóval húzzuk szét.
- Az alját és az oldalát 4-5 rétegben burkoljuk alufóliával. Ahol van a széle az alufóliának, ott kössük meg egy madzaggal, hogy a víz ne folyjon be.
- Forraljunk vizet, majd egy nagyobb tepsibe öntsük bele. (Nem kell sokat beleönteni, kb 0,5l!!)
- Majd helyezzük bele a sajttortánkat.
- Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 65 percig, 30 perc elteltével a tetejét fedjük be alufóliával és így süssük tovább.
- Hagyjuk kihűlni és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Másnap a maradék málnával tálalva fogyasszuk.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 10 perc és 65 perc
Sütési hőfok: 180°C majd 165°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Még több receptért látogasd meg a Sütik Birodalmát, valamint ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb receptekről, akkor kövess Facebook-on is! Folyamatosan bővülő YouTube csatornámról se feledkezz meg!