Csokoládétorta kinder buenoval
2016. május 13. írta: Sütik Birodalma

Csokoládétorta kinder buenoval

Sütik Birodalma

Ez egy alap csokitorta, amit nyugodtan tovább tudtok turbózni, például gyümölcsökkel. :)

Hozzávalók (22 cm):

Piskóta:

  • 150 g cukor + 60 g a habba
  • 3 tojás
  • 12 g sütőpor
  • 243 g liszt
  • 20 g kakaó
  • 1,15 dl tej
  • 1,15 dl olaj

 

Krém:

  • 6 dl habtejszín
  • 100 g tejcsokoládé
  • 100 g 50%-os étcsokoldé
  • 100 g 70%-os étcsokoládé
  • 150 g teavaj
  • 1 csomag habfixáló
  • 200 g cukor

Díszítés:

  • fehér csokoládé
  • kinder bueno

 

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót készítsünk elő: 
  2. A lisztet, kakaót és a sütőport keverjük össze. 
  3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá.
  4. A tojássárgáját, az olajat, a tejet és a cukrot egy külön tálban keverjük homogénre.
  5. Majd adjuk hozzá a kakaós, sütőporos lisztet, és habverővel keverjük csomómentesre.
  6. Végül a keményre vert tojáshabot forgassuk a tésztához.
  7. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntsük (csak az alján legyen sütőpapír), és a sütő oldalára a tésztát óvatosan húzzuk fel (kb 1 cm-t). 
  8. Előmelegített sütőben, 175°C-on süssük kb 40-45 percig. (TŰPRÓBA!)
  9. Ha kihűlt vágjuk 3 részre, és az alsó réteg köré tegyük vissza a tortakarikát.
  10. A krémhez a csokoládéra öntsünk rá 2,5 dl forró tejszínt, valamint  a vajat, hagyjuk 2-3 percig olvadni, majd kavarjuk csomómentesre.
  11. A maradék 3,5 dl tejszínt a cukorral kezdjük el verni, majd amikor elkezdett habosodni, adjuk hozzá a habfixálót, és verjük kemény habbá.
  12. Két részletben óvatosan forgassuk hozzá a csokoládéhoz.
  13. A krém egynegyedével kenjük meg a lapot, tegyük rá a következő réteget, és kenjük meg azt is a krém negyedével. Végül zárjuk le az utolsó lappal, aminek a tetejét vékonyan vonjuk be a csokoládékrémmel.
  14. Ezután tegyük hűtőbe 1 órára.
  15. A hűtőből kivéve óvatosan vágjuk körbe a tortát, és vegyük le a tortakarikát, majd vonjuk be a torta oldalát.
  16. A megmaradt krémet töltsük habzsákba, és díszítsük körbe.
  17. Mindegyik díszbe tegyünk 1-1 kinder buenot.
  18. Végül szórjuk meg fehér csokoládéval a tetejét.

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 40-45 perc
Sütési hőfok: 175°C

 Jó étvágyat hozzá!:)

Még több receptért látogasd meg a Sütik Birodalmát, valamint ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb receptekről, akkor kövess Facebook-on is! Folyamatosan bővülő YouTube csatornámról se feledkezz meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszakacsnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr58712626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása