Aki szereti a guru-t, annak ajánlom a torta változatát is, mert nagyon finom.:)
Akár szülinapi tortának is tökéletes.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6ek liszt
- 1 ek kakaópor
- fél cs. sütőpor
A krémhez:
- 750 g túró + 214 g cukor
- 2-2,5 dl tejföl
- 2 dl habtejszín + 100g cukor + fél cs. habfixáló
- 1 citrom héja
A díszítéshez, rétegzéshez:
- 60 g tejcsoki + 90 g étcsoki
- 250 g cukor + kb 1 dl habtejszín
- kevés tört sótlan mogyoró
Elkészítés:
- A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá a tojássárgáját, majd pedig a kakaós, sütőporos lisztet.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20-30 percig. (Tűpróba!)
- Közben keverjük ki a túrót a cukorral, tejföllel, majd verjük fel a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, és forgassuk bele a túrókrémbe.
- A kihűlt piskótát vágjuk három részre.
- A túrókrémet harmadoljuk, és kenjük meg a piskótalapokat. De ne felejtsünk félretenni egy keveset a torta oldalára.
- Minden lap tetejét szórjuk meg tört mogyoróval,csorgassunk rá karamellt (olvasszuk meg a cukrot, karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a forró tejszínt, és olvasszuk el benne a karamellt), majd csokit csorgassunk rá.
- Az összeállított tortának az oldalát kenjük be a félretett túrókrémmel.
- Tároljuk hűtőben.
Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: közepes
Sütési idő: 20-30 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Még több receptért látogasd meg a Sütik Birodalmát, valamint ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb receptekről, akkor kövess Facebook-on is! Folyamatosan bővülő YouTube csatornámról se feledkezz meg!