Nem csak házi kenyérrel készülhetünk augusztus 20-ára, hanem magyar süteménnyel is elvarázsolhatjuk a családunkat. Mint például ezzel a Rákóczi túrós süteménnyel.
Hozzávalók (26 cm-es forma):
Tészta:
- 150 g liszt
- 75 g vaj
- 50 g cukor
- 0,5 cs. sütőpor
- 1 tojássárgája
- 1 ek tejföl
Túrókrém:
- 550 g túró
- 125 g cukor
- 2 tojássárgája
- 1 ek tejföl
Hab:
- 2 tojásfehérje
- 45 g víz
- 140 g cukor
- baracklekvár
Elkészítés:
- A lisztet a cukorral és a sütőporral keverjük össze.
- Morzsoljuk hozzá a vajat, és adjuk hozzá a tojássárgáját, valamint a tejfölt, és dolgozzuk össze.
- Tegyük a hűtőbe félórára.
- A hűtőből kivéve nyújtsuk ki, és béleljük ki a sütőpapírral bélelt tepsit.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 15 percig.
- A túrókrémhez az összes hozzávalót kavarjuk össze, majd botmixerrel pürésítsük.
- A tészta tetejét még melegen kenjünk meg baracklekvárral, és simítsuk rá a túrókrémet.
- Majd tegyük vissza a sütőbe további 20 percre.
- A habhoz a vízből és 100 g cukorból főzzünk sűrű szirupot.
- A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá, majd állandó habverés közben csurgassuk hozzá a cukorszirupot.
- Verjük a habot amíg langyosra hűl.
- Töltsük nyomózsákba, és rácsozzuk be a torta tetejét.
- 80°C-on szárítsuk a habot 20 percig.
- Ha kihűlt a torta, a lyukakat töltsük ki baracklekvárral.
Nehézség: közepes
Elkészítési idő: 2 óra + hűtés
Sütési idő: 55 perc
Sütési hőfok: 180°C + 80°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Még több receptért látogasd meg a Sütik Birodalmát, valamint ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb receptekről, akkor kövess Facebook-on is! Folyamatosan bővülő YouTube csatornámról se feledkezz meg!