Non-plus
2015. december 13. írta: Sütik Birodalma

Non-plus

 

Elkészítése

Egyik kedvenc aprósüteményem a non-plus. Nem lehet belőle eleget sütni!:)

Hozzávalók:

Tésztához (kb 60 db):

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája

Bevonathoz:

  • 200 g porcukor
  • 2 tojásfehérje

A ragasztáshoz:

  • 150 g baracklekvár

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd félórára tegyük hűtőbe.
  2. Nyújtsuk vékonyra, 2-3 cm átmérőjű korongokat szúrjunk ki belőle, majd rakjuk tepsibe.
  3. A tojásfehérjéből a cukorral verjünk habot, fontos, hogy krémes habot kapjunk.
  4. A mázból a tészták tetejére kanalazzunk kalapokat. 
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 10-15 percig.
  6. Ha kihűltek, 2-2 korong alját kenjük meg baracklekvárral és ragasszuk össze őket.

Egy kicsit talán pepecselős munka, de szerintem megéri. :))

 

Nehézség: közepes
Sütési idő: 10-15 perc
Sütési hőfok: 180°C

Jó étvágyat hozzá:)

Még több receptért látogasd meg a Sütik Birodalmát, valamint ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb receptekről, akkor kövess Facebook-on is! Folyamatosan bővülő YouTube csatornámról se feledkezz meg!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszakacsnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr468155024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása