Tudom, hogy nagyon sok kedvencünk van, de ez a süti tényleg abszolút befutó a családban. Két nap kellett mindösszesen, hogy ez a desszert elfogyjon. :)
Hozzávalók (38x25 cm):
Tészta:
- 6 tojásfehérje
- 6 ek cukor
- 2 ek liszt
- 2 ek zsemlemorzsa/rétesliszt
- 1 ek olaj
- 0,5 cs. sütőpor
- 70 g durvára darált mogyoró
Krém:
- 6 tojássárgája
- 3 ek rétesliszt
- 1 cs. van.pudinpor
- 0,5 l tej
- 80 g vaj
- 150 g porcukor
- 120 g tejcsokoládé
- nutella
- 0,5 kg háztartási keksz
- meleg tej
- 70 g durvára darált mogyoró
Tejszín:
- 2,5 dl habtejszín
- 4 ek cukor
- 1 cs. habfixáló
Elkészítés:
- A tésztához a tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
- A lisztet, a sütőport, és a zsemlemorzsát/réteslisztet keverjük össze, majd forgassuk hozzá a hab felét.
- Adjuk hozzá az olajat, majd a hab másik felét.
- Simítsuk a tepsibe és szórjuk meg durvára aprított mogyoróval.
- Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 15 percig.
- Még melegen kenjük meg a tésztát Nutellával. (mikróban melegítsük meg kicsit)
- A krémhez a tojássárgáját, a réteslisztet és a pudingport keverjük simára, majd adagoljuk hozzá a tejet és főzzünk belőle pudingot.
- Adjuk hozzá a vajat, valamint a porcukrot, és kavarjuk simára.
- Osszuk két részre a krémet.
- Még melegen adjuk az egyikhez a kockára tört csokoládét, és hagyjuk a krémeket teljesen kihűlni.
- Meleg tejbe áztassuk a kekszeket és rakjuk ki a tészta tetejét.
- Kenjük meg a sárga krémmel és szórjuk meg mogyoróval.
- Ismét rakjuk ki a tetejét tejbe mártott keksszel.
- Kenjük le a tetejét Nutellával.
- Majd simítsuk el a tetején a csokoládés krémet.
- A tejszín hozzávalóiból verjünk kemény habot és kenjük meg a tészta tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: kb 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!
Még több receptért látogasd meg a Sütik Birodalmát, valamint ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb receptekről, akkor kövess Facebook-on is! Folyamatosan bővülő YouTube csatornámról se feledkezz meg!