Nagyon régen hoztam Nektek süteményt, de most ezt megpróbálom jóvátenni egy manapság trendinek mondható tortával, az Oreo tortával.
Én személy szerint nem vagyok odáig a kekszért, viszont tortában, fagyiban és csokiban minden mennyiségben jöhet!
Remélem Nektek is úgy fog ízleni, ahogy Nekünk:)
Elkészítése
Hozzávalók (20-21 cm):
Brownie alap:
- 75 g tej/étcsokoládé
- 80 g vaj
- 165 g cukor
- 2 tojás
- 60 g liszt
- 20 g kakaó (keserű)
Krém:
- 250 g mascarpone
- 375 g natúr joghurt
- 200 g cukor
- 200 g oreo keksz (töltelékkel együtt)
- 3 dl habtejszín
- 10 g zselatin
- 0,5 dl víz
Díszítés:
- 50 g oreo keksz (töltelék nélkül)
- 1,5 dl habtejszín
- fél csomag habfixáló
- 6 db oreo keksz
Elkészítés:
- Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg.
- A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig.
- Adjuk hozzá a lisztet és a kakaót, majd kavarjuk jól el.
- Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.
- Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.
- Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)
- Az oreo kekszet törjük össze úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok.
- A mascarponét, joghurtot és a cukrot kavarjuk össze.
- A habtejszínt verjük kemény habbá, majd forgassuk a joghurtos krémhez.
- A zselatint a vízzel olvasszuk össze, majd kavarjuk a krémhez.
- Végül forgassuk hozzá a kekszet, és öntsük a tésztára.
- Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- A töltelék nélküli kekszet daráljuk össze, majd szórjuk a megdermedt krém tetejére.
- A habtejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd töltsük habzsákba és díszítsük a torta tetejét.
- A kekszet vágjuk ketté, és tegyük a kinyomott tejszín közepébe.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 20 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Még több receptért látogasd meg a Sütik Birodalmát, valamint ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb receptekről, akkor kövess Facebook-on is! Folyamatosan bővülő YouTube csatornámról se feledkezz meg!