Mézeskalács
2015. december 11. írta: Sütik Birodalma

Mézeskalács

12345550_953763894698709_2627986449372174152_n.jpg

 

Igaz mézeskalácsokat idén még nem készítettem, de házikóval és adventi koszorúval már próbálkoztam.

Ez a recept Rupánertől származik, amit ezúton is köszönök:)

1 bögre=2,5 dl

Hozzávalók (kb 100 db):

  • 8 bögre liszt (1 kg)
  • 1,5 bögre porcukor
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 300 g vaj
  • 1 bögre méz
  • 3 tojás

 

Díszítés:

  • 2 tojásfehérje
  • 360 g porcukor
  • 0,2 kávéskanál citromsav
  • (ha szeretnénk, hogy elterüljön az íróka, akkor 1 csészényi mennyiséghez adjunk 1,5-2,5 teáskanál vizet)

 

Elkészítés:

  1. A lisztet, a porcukrot, a sütőport, és a fűszerkeveréket kavarjuk össze.
  2. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a mézet illetve a tojásokat, és gyúrjuk össze.
  3. Tegyük be a hűtőbe kb félórára-órára.
  4. Lisztezett tepsin nyújtsuk ki 5 mm vastagságúra, és szaggassuk ki.
  5. Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 10-11 perc alatt készre.
  6. A tojásfehérjét a porcukorral és a citromsavval verjük kemény habbá, majd töltsük zacskóba, és díszítsük vele az elkészült mézeskalácsokat. 

 

Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: kb 1,5 óra + díszítés
Sütési idő: 10-11 perc
Sütési hőfok: 180°C

 

Jó étvágyat hozzá!:)

Még több receptért látogasd meg a Sütik Birodalmát, valamint ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb receptekről, akkor kövess Facebook-on is! Folyamatosan bővülő YouTube csatornámról se feledkezz meg!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyszakacsnaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr538154992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása