Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető torta.Bátran készítsétek el:)
Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 5 ek finomliszt
- 3 ek rétesliszt
- 1 cs. sütőpor
Málnakrém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 5 ek cukor
- 250 g málna
- 5 dl habtejszín
- 5 ek cukor
Díszítés:
- 80 g étcsokoládé
- 8 ek habtejszín
Elkészítés:
- A piskótához a tojást válasszuk ketté.
- A tojásfehérjét a cukorral verjék kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját.
- A finomlisztet, a réteslisztet és a sütőport keverjük össze, majd óvatosan forgassuk a habhoz.
- Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tortakarikába.
- Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 25-30 percig. (TŰPRÓBA)
- Ha kihűlt, vágjuk három részre, majd az utolsó lap (nálam ez a felső volt) köré tegyük vissza a tortakarikát..
- A tejből, cukorból és a pudingporból főzzünk pudingot, és még forrón adjuk hozzá a málnát, és kavarjuk össze.
- A tejszínt a cukorral verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a málnakrémet.
- Állítsuk össze a tortát: A krém egyharmadával kenjük meg az alsó piskótát, majd tegyük rá a következőt,azt is kenjük le, majd fedjük be az utolsó lappal.
- Majd tegyük hűtőbe egy órára.
- Egy késsel óvatosan vágjuk körbe, majd távolítsuk el a tortakarikát.
- Vonjuk be a megmaradt krémmel.
- Amíg elkészítjük a csokoládékrémet tegyük hűtőbe.
- A csokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd a langyos tejszínnel kavarjuk homogénre.
- Töltsük habzsákba, és díszítsük körbe a tortát.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1,5 óra + hűtés
Sütési idő: 25-30 perc
Sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat hozzá!:)
Még több receptért látogasd meg a Sütik Birodalmát, valamint ha nem akarsz lemaradni a legfrissebb receptekről, akkor kövess Facebook-on is! Folyamatosan bővülő YouTube csatornámról se feledkezz meg!